Tips & trucs

Leestips

  • ‘Het groot werkvormenboek’ van Sasja Dirkse-Hulscher & Angela Talen is een boek dat volstaat met praktische fiches over meer dan 100 verschillende werkvormen die je tijdens een participatieproces kan gebruiken. Je vindt er onder meer werkvormen om kennis te maken, ideeën te verzamelen, uit te wisselen en besluiten te nemen. Alvast onmisbaar in de boekenkast van onze participatie-ambtenaar.
  • De Wakkere Burger droomt van een sprankelende democratie waarin burgers mee-denken en mee-praten over het beleid. Of zelfs mee-werken. Een participatieve democratie dus!Daarom zetten zij zich in voor de versterking van de ‘samenspraak’ tussen burger en bestuur, de verspreiding van nieuwe participatievormen en de ondersteuning van actieve burgers. Ze doen dit o.m. via educatieve activiteiten, advies en concrete begeleiding, publicaties en campagnes. Je leest er alles over op hun website: http://www.dewakkereburger.be.

Vorming & opleiding

  • Ben je gebeten door het participatievirus, wil je er graag veel meer over weten en vooral zelf aan de slag gaan dan kan je overwegen het leertraject stakeholdersmanagement via participatie-expert Levuur te volgen. Meer info vind je op hun website: http://www.levuur.be.
  • Ook bij Kwadraet kan je terecht voor kortere en langere vormingstrajecten, zowel in open aanbod als op maat. Het volledige cursusaanbod vind je op hun website: http://www.kwadraet.be.